Windows 10 verwijderen Windows reservering ongedaan maken

Artikel uit 2015 toen Microsoft Windows 10 opdrong en het vaak ongevraagd geïnstalleerd werd.

Let op! Sinds 2016 laat Windows de upgrade naar W10 onder aanbevolen updates vallen en wordt het weer automatisch binnen gehaald.
Ga naar Windows update, kies overige updates weergeven, bij optionele updates, klik met rechtermuis op de w10 update en kies verbergen.
Lees verder op www.seniorweb.nl/tip/tip-windows-10-niet-installeren-via-windows-update

Windows 10 weer verwijderen, Windows 10 download icoon verwijderen, terug naar je vorige Windows versie.

Windows 10 gratis, zelf voor niks wil ik het niet hebben is een veel gehoorde kreet.
Ik dacht laat ik het eens proberen, hoewel de installatie soepel verliep, was ik wel ontevreden over hoe dit tot stand kwam, de download startte ongevraagd, toen ik op voortgang klikte was er geen weg terug, ik kon download en installatie niet meer annuleren, kon alleen kiezen nu of in 1 van de komende 3 dagen installeren, annuleren behoorde niet tot de mogelijkheden.

De installatie maar laten gebeuren, verliep verder wel soepel.
Maar beeldresolutie was erg laag, toen ik daar keek stond er gewoon 1920 x 1080, maar al mijn programma's gaven de foutmelding dat de resolutie niet klopte.
Oplossing zou denk ik zijn Nvidia drivers updaten maar dat geeft bij mij in W7 instabiel systeem.
Mijn videobewerkingprogramma's deden moeilijk en ik kon geen enkel filmpje of steaming video meer afspelen, kon er ook zo snel geen app vinden dit te verhelpen.
Oplossing: Video's afspelen zou met de vlc mediaplayer moeten kunnen, vlc app.

Ik doe heel veel met video bewerking dus ik was er snel klaar mee, als je dan toch ergens aan moet wennen kun je misschien beter een Mac kopen.

Terug naar vorige Windows versie (W7)
Maar goed, nu weer terug naar Windows 7, hoe moet dat in deze brei van vreemde vensters?
Onder (ik geloof onder) instellingen op systeem geklikt, in zoekbalk 'update' getypt en gezocht, daar zag ik optie terug naar vorige Windows versie, gelukkig verliep dat probleemloos.
Daarna zag je die vervelende download icoon weer, nu Windows 10 downloaden en installeren, hoe krijg ik dat nu weer weg.
Houd wel in de gaten dat je na de upgrade slechts een maand de tijd hebt om terug te keren naar Windows 7 of 8.1. Als je pc kuren blijft vertonen, is het wellicht beter om even terug te gaan, en dan over een paar maanden nog eens te proberen hoe Windows 10 dan bevalt.

Windows 10 download icoon verwijderen - Windows reservering ongedaan maken
Eerst mijn Windows update instellingen gezet op: Naar updates zoeken maar laat mij bepalen of ik ze wil downloaden en installeren (dit is mijn persoonlijke voorkeur,mag ook op automatisch blijven staan).
Hoe? In configuratiescherm - Windows update - instellingen wijzigen, instellen op: Naar updates zoeken maar laat mij bepalen of ik ze wil downloaden en installeren (dit is mijn persoonlijke voorkeur,mag ook op automatisch blijven staan).
MAAR Zet  [ ] Aanbevolen updates op dezelfde manier ontvangen als belangrijke updates  >  uit!

windows-update-instellen2.jpg

Onder configuratiescherm, programma's en onderdelen, staat links boven: geïnstalleerde updates weergeven, dan scrol je naar beneden en bij
'Microsoft updates' zoek je naar de update K3035583, deze update ongedaan maken, klik erop kies verwijderen. PC opnieuw opstarten....

windows-update-verwijderen.jpg

Ga nu naar Windows update,  kijk bij beschikbare updates, klik met de rechtermuisknop op update K3035583, kies verbergen.
Let op! Deze update wordt ondanks dat je op verbergen klikt regelmatig opnieuw aangeboden*, het lijkt wel een virus. Ook staat er niet bij wat voor update het is, dus let op, iedere keer als je update K3035583 ziet, klik met rechtermuis op update en kies verbergen! *
* Te voorkomen door:
In Windows update instellingen > Zet  Aanbevolen updates op dezelfde manier behandelen als... uit! zie..

Ik kom misschien een beetje negatief over maar na 30 jaar Windows en al hun mislukte projecten wil je gauw terug naar een versie die redelijk werkt. Beter is het om over een paar jaar aan Windows 10 te beginnen, als de kinderziektes eruit zijn.

Let op! Sinds 2016 laat Windows de upgrade naar W10 onder aanbevolen updates vallen en wordt automatisch binnen gehaald. Ga naar Windows update, kies overige updates weergeven, bij optionele updates, klik met rechtermuis op de w10 update en kies verbergen.
Lees verder op www.seniorweb.nl/tip/tip-windows-10-niet-installeren-via-windows-update

Ook je privacy ligt bij Windows 10 op straat, ik schrok me rot wat er bij de standaard W10 allemaal gedeeld wordt. ik wil geen windows 10

De meeste upgraders zullen kiezen voor een Windows 10-installatie met de standaardinstellingen (de express setup). Maar is je privacy je lief, dan kies je bij de installatie liever de 'geavanceerde' installatie (of handmatige installatie). Dan kun je namelijk nog de zaken uitschakelen die niet zo gunstig zijn voor je privacy, maar die standaard wel 'aan' staan.

Zaken die in Windows 10 standaard 'aan' staan:

  • Windows 10 zal alle getypte en ingesproken tekst doorsturen naar Microsoft, zodat de persoonlijke assistent Microsoft Cortana in Windows 10 jou 'beter leert kennen'. Ook de inhoud van je adresboek wordt geüpload naar deze internetdienst zonder dat je vrienden in jouw adresboek iets is gevraagd. Cortana zit op dit moment nog niet in de Nederlandstalige editie maar wordt naar verwachting later wel toegevoegd;
  • Windows 10 zal elke bezochte webpagina doorsturen naar Microsoft voor een veiligheidsanalyse met SmartScreen-technologie (al aanwezig in eerdere versies van Internet Explorer);
  • Windows 10 laat ingevoerde wifi-wachtwoorden eenvoudig delen met 'vrienden' op sociale netwerken;
  • Elk programma (app) op je pc of tablet mag jouw unieke reclame-ID uitlezen;
  • De nieuwe browser Edge wil jou gepersonaliseerde advertenties tonen;
  • De pc zal je locatie doorlopend opslaan én de locatiegeschiedenis delen aan alle programma's (apps) op de pc die daarom vragen;
  • De programma's (apps) die je installeert zien direct wie je bent (naam, foto).

En dit is nog maar een greep uit het meest zichtbare gesnuffel in gegevens door Windows 10. Microsoft wil blijkbaar veel meer dan vroeger weten wat Windows-gebruikers allemaal uitspoken op hun pc en op internet; wat hen allemaal interesseert. Dankzij al dat gegraaf en een beter profilering van gebruikers kan de reclame die zij op hun pc te zien krijgen beter op hen zijn afgestemd - en dat levert Microsoft veel meer op.

Lees verder hoe in te stellen bij http://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/extra/windows-10-privacy/