Anti virus en de firewall

Een firewall is een stukje software dat het verkeer regelt van het internet naar uw computer en andersom. Op deze manier beschermt een firewall uw pc tegen ongewenste indringers. Als u een firewall gebruikt, is het voor anderen bijna onmogelijk om in te breken in uw computer. Een firewall controleert bijvoorbeeld wie er op uw pc wil komen en laat handelingen alleen toe als u daar toestemming voor geeft. Het programma controleert van alle uitgaande en binnenkomende connecties of zij gevaarlijk kunnen zijn voor uw pc. Als dat zo is, weigert de firewall de gegevens door te geven.

De standaard Firewall van Windows was in het verleden vaak niet voldoende om uw pc optimaal te beveiligen!
Tegenwoordig in combinatie AVG free of met MSE, de gratis anti virus van Microsoft is je pc redelijk beveiligd.

Niet gratis, wel aanbevolen:
Combinatie software AVG Internet security 2015 - Download Deze geregistreerde versie kost 44,99 * per jaar, heeft een ingebouwde firewall en is in het Nederlands.
Dit geeft gewoon de beste bescherming en als je met een paar vrienden een aantal licenties koopt kom je op een 10,- per jaar uit.

* Prijzen kunnen verouderd zijn en soms zijn er aanbiedingen, ook afhankelijk van aantal licenties of verlenging licenties.

Heb je een legale Windows versie dan kun je kiezen voor MSE, de gratis anti virus van Microsoft is je pc redelijk beveiligd.